Polis Wanita Malaysia Diantara Polis Wanita Tercantik Di Dunia

ads 1 Polis Wanita Malaysia Diantara Polis Wanita Tercantik Di Dunia.png-2

Peranan anggota wanita di dalam sesebuah pasukan polis kebiasaanya kurang menonjol berbanding peranan mereka di dalam sektor pekerjaan yang lain kerana jumlah anggota polis yang di dominasi oleh kaum lelaki.
Namun, sejak kebelakangan ini, kebanyakkan agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang di seluruh dunia telah berusaha untuk mengurangkan diskriminasi dan meningkatkan jumlah anggota wanita di dalam pasukan polis mereka
Kali ini, OMM menyenaraikan 10 negara yang mempunyai pasukan polis yang dianggotai oleh wanita-wanita cantik dari seluruh dunia.
Walaupun mempunyai paras rupa dan bentuk tubuh yang cantik, mereka memilih untuk berkhidmat kepada masyarakat daripada menjadi model di atas pentas peragaan.

10. Sweden

Sweden

Tersenarai di carta ke 10, anggota wanita di dalam pasukan polis Sweden sentiasa mencuri perhatian lensa kamera.

9. Canada

Hot-Canadian-Police-Officer
 

8. China

Beautiful-China-Police-Lady

7. Iraq

Iraq-Police-Woman
Walaupun keadaan politik dan keselamatan dalam negara sedang bergolak, ianya tidak mematahkan hati wanita-wanita Iraq untuk menyertai pasukan keselamatan negara mereka.

6. Jerman

Women-Police-of-Germany
Golongan wanita di Jerman memainkan peranan yang penting sejak dari Perang Dunia Kedua lagi, jadi tidak hairanlah sekiranya ramai di antara mereka memilih pasukan polis sebagai kerjaya mereka.

5. Greek

Greek-women-police

4. Ukraine

women-police-of-Ukraine
Kejelitaan yang dimiliki oleh wanita-wanita Ukraine memang tidak dapat didangkalkan lagi. Jadi tidak hairanlah sekiranya terdapat ramai anggota wanita yang cantik di dalam pasukan polis mereka.

3. Malaysia

Polis Wanita Malaysia Diantara Polis Wanita Tercantik Di Dunia1-2
Walaupun beriklim tropika yang panas dan lembab sepanjang tahun, ianya tidak dapat mematahkan semangat wanita-wanita Malaysia untuk menyertai pasukan polis.

2. Romania

Sexy-Romania-police-woman

1. Russia

Sexy-Russian-Police-Force
Berambut perang, bermata biru dan berkaki panjang. Itulah deskripsi yang sinonim dengan wanita-wanita kelahiran Russia ini. Walaupun mempunyai rupa paras yang cantik, mereka tidak memilih untuk menyertai pasukan polis sebagai kerjaya mereka.
ads 2

0 Response to " Polis Wanita Malaysia Diantara Polis Wanita Tercantik Di Dunia "

Post a Comment